100 Soruda Uzlaşma PDF İNDİR


Ceza muhakemesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden biri olan ve onarıcı adalet anlayışını da içeren uzlaşma; ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşmaktadır. Uzlaşmanın, mahkemelerin iş yükünü azalttığı ve Türk Ceza Adalet Sistemi'ne de olumlu katkı sağladığı görülmektedir. Kitapta, yazarların yıllardır yürüttükleri uzlaştırma müzakerelerinden edindikleri deneyim ve bilgiler, uzlaştırma raporu örnekleriyle desteklenerek sade bir dille uzlaştırmacılara aktarılmaya çalışılmıştır.

Uzlaşmanın hukuksal niteliği, kapsamı ve koşulları, uzlaşma kapsamında yer alan suçlar, uzlaşma teklifi, uzlaştırma müzakereleri, uzlaşma edimi, uzlaştırma raporu, çocuklarda uzlaşma, uzlaştırmacının niteliği ve uzlaşmanın sonuçları başlıkları altında uygulamada karşılaşılan sorulara cevap verilmeye çalışılmıştır. Yine kitapta, uzlaşma kapsamında yer alan suçların genişletilmesi önerisi başta olmak üzere uzlaşmaya yönelik diğer öneriler ile eleştirilere de yer verilmiştir. Uzlaşmanın etkinliğinin arttırılması amacıyla uzlaştırmacılara pratik bilgiler sağlamaya yönelik olan bu kitap, ülkemizde giderek artan bir şekilde ihtiyacını hissettiğimiz uzlaşı ve barış kültürünün her alanda yaygınlaşması gerektiğine olan inanç ile okuyucularına sunulmuştur.

Konu Başlıkları
Uzlaşmanın Kapsamı ve Koşulları
Uzlaştırmacı
Uzlaşma Teklifi
Uzlaşma Müzakereleri
Uzlaşma Edimi
Uzlaşma Raporu
Uzlaştırmacı Ücreti

100 SORUDA UZLAŞMA İNDİR

Keywords: 100 soruda uzlaşma pdf,100 soruda uzlaşma pdf indir,100 soruda uzlaşma kitabı,100 soruda uzlaşma,100 soruda uzlaşma 2017,

Yorumlar

Yorum Gönder